Echipament complet Jiu-Jitsu, Jujutsu sau jiu jitsu

Jujutsu, de asemenea jujitsu, jiu-jitsu sau jiu jitsu (arta supletei) este o arta martiala japoneza. Tehnicile utlizate in Jujutsu contin in principal proiectari ale adversarului la podea, imobilizari, strangulari, si, un mare numar de tehnici articulare. Varietatea mare de tehnici si folosirea eficienta a biomecanicii corpului in acestea, fac din Jujutsu o metoda de autoaparare foarte eficienta.

Creat in Japonia, jiu-jitsu este un sistem de lupta de aparare fara a folosi arme sau vreun alt obiect, ci numai mijloace corporale, care are ca scop trantirea adversarului la pamant si imobilizarea lui. Pentru aceasta unul din luptatori foloseste impotriva celuilalt apucari, lovituri, torsionari si intinderi ale ligamentelor, care ii provoaca dureri de o intensitate excesiva si insuportabila. In traducere directa din limba japoneza, jiu-jitsu inseamna ,,arta supletei”. Originea acestei ,,arte” se pierde in negura vremurilor si este legata de o legenda. Se spune ca un medic a constatat ca in timpul unei furtuni, crengile groase ale copacilor se rupeau din cauza fortei vantului, pe cand ramurile subtiri se indoiau, cedau acestei forte si datorita elasticitatii lor reveneau la forma initiala. De aici s-a cristalizat principiul unei lupte la baza careia sa nu stea forta bruta ci elasticitatea.[1]

Jiu-Jitsu, arta martiala complexa ce include tehnici de Karate, Judo si Aikido.

Echipamentul de antrenament sau de competitie este alb, cel mai adecvat Gi (Kimono) fiind cel de Judo sau de BJJ. La achizitionarea unuia trebui insa sa tinem cont de urmatoarele caracteristici:

– Materialul. Este cel mai important pentru ca ofera gradul de rezistenta, de respirabilitate si greutatea gi-ului.

– Gulerul. Gi-urile de Judo sau BJJ folosesc un guler cauciucat, pe sub material, care previne atat absorbtia transpiratiei si a bacteriilor, dar mai ales impiedica strangularea foarte usoara.

Lungimea. Exista o lungime impusa de regulament. Chiar daca nu vei participa la competitii, e un gest de respect fata de colegii de antrenament sa nu ai manecile pana la cot, de exemplu.

Cei interesati de articole sportive pentru karate, un sport din ce in ce mai comun, ideal pentru toate varstele, poate apela direct la magazinul online Olympus Sport din Bucuresti, site www.olympus-sport.ro.

Gama de produse este foarte variata, pentru absolut toate nevoile, incepand de la kimono judo, jiu jitsu, centuri judo jiu jitsu, saltele, echipamente pentru antrenament, protectii judo, jiu jitsu, tibiere judo, jiu jitsu, medalii, diplome.


                                                                                Asemenea produse se gasesc si in alte locuri, insa aici totul se desfasoara online, in cel mai scurt timp, site-ul fiind bine organizat.

Cele mai bune preturi

In plus, cei interesati de articole sportive karate ce apeleaza la Olympus Sport se bucura de cele mai bune preturi.